Een onderwagen voor het oogsten van prei

Een tijdje geleden is deze high speed onderwagen geleverd aan Verhoest Agricultural Machinery. De onderwagen wordt gebruikt voor een machine die helpt bij het oogsten van prei. Verhoest gaf aan erg tevreden te zijn en noemt VTS en Verhoest dan ook “de perfecte match”!

Ze benoemen een aantal belangrijke voordelen aan deze high speed onderwagen, die perfect aansluiten op de behoeften van Verhoest:

 

  • De onderwagen is ideaal voor het halen van hoge snelheden. Omdat de machine een snelheid tot 8,5 km per uur kan halen, kan er efficiënt en op hoog tempo geoogst worden en kan de machine zonder gebruik van een dieplader over de verharde weg van perceel naar perceel rijden, zonder de ondergrond te beschadigen.
  • Doordat de tracks van rubber zijn, is het mogelijk om met de machine de weg op te gaan.
  • Door de keuze van de componenten ontstaat een rustige loop, wat trillingen minimaal maakt. Dit betekent dat het geoogste product van betere kwaliteit is en dus meer opbrengt.
  • De onderrollen hebben een grote diameter, een breed loopvlak en zijn pendelend opgehangen, waardoor er minder slijtage is én er geen beschadiging van de ondergrond optreedt. Het rupsonderstel ”volgt” als het ware de ondergrond.
  • Het voorwiel en de aandrijfsprocket zijn verhoogd geplaatst, wat als voordeel heeft dat de machine ook in extreme natte omstandigheden ingezet kan worden. Zo gaat het oogsten altijd door!

 

Verhoest kan met dit rupsonderstel weer een praktische en efficiënte oogstmachine bouwen met een tevreden eindgebruiker! Bekijk de foto’s van de machine en het rijwerk hieronder.

Overig nieuws

IFAT 2022

Bezoek VTS Track Solutions op de IFAT in München!

VTS Track Solutions zal dit jaar aanwezig zijn op de…

Meer lezen >
Vernevelingsmachine met VTS-2500 rupsonderstellen

Vernevelingsmachine van Spraystream

Onlangs hebben we voor Spraystream een VTS-2500 rupsonderstel geleverd. Dit…

Meer lezen >
H30G boorinstallatie

H30G boorinstallatie van Wamet

Onlangs hebben we VTS-4000 rupsonderstellen voor een H30G boorinstallatie geleverd…

Meer lezen >
Sondeerrups

Sondeerrups met High-speed rupsonderstel

VTS Track Solutions staat bekend om het creëren van rupsmobiele…

Meer lezen >