Het reviseren van een eindaandrijving
VTS Track Solutions biedt naast nieuwe, ook gereviseerde rijmotoren aan. Na revisie worden de rupsaandrijvingen uitvoerig getest op volledige werking en uw bestelling leveren we met testcertificaat en omruilgarantie. Zo bent u tegen een lagere investering toch altijd zeker van de betrouwbaarheid van het gerepareerde product.
Wanneer een klant een gebruikte aandrijving naar VTS brengt starten we één van de volgende drie processen op:
- Reguliere revisie
- Inruil
- Claim
Bij reguliere revisie wordt een oude aandrijving gerepareerd naar zijn werkende staat. Hierbij worden defecte of versleten onderdelen vervangen.
De term Inruil spreekt voor zich, de klant ruilt een oude aandrijving in en koopt een nieuwe. De klant zal voor de oude aandrijving een geldbedrag krijgen mits de aandrijving gereviseerd kan worden.
Een claim betekent dat een nieuwe aandrijving defect blijkt te zijn, en de klant hier nog garantie op heeft. Bij een claim word er gekeken of het defect kan worden verholpen of dat de klant een nieuwe aandrijving krijgt
Bij alle 3 processen wordt de eindaandrijving allereerst zorgvuldig geïnspecteerd, daarom is een diagnose stellen het eerste waar de monteur mee aan de slag gaat. De monteur kijkt of de eindaandrijving visuele schade heeft, eerder is gemonteerd en of de aandrijving correct is aangesloten.
Wanneer het probleem niet direct zichtbaar is zal de monteur de aandrijving moeten demonteren om nader te inspecteren. Nadat de aandrijving is gedemonteerd wordt deze grondig schoon gemaakt. Ten eerste demonteert de monteur de reductie- en hydro zijde en kijkt hij of hier een defect te zien is. Beide zijden moeten geborgen zijn met een ringmoer of Circlip. Het is belangrijk dat de lagers en hoofdlager worden gecontroleerd op speling. Speling kan zorgen voor versnelde slijtage. Het defect kan ook voortkomen uit de losse componenten, daarom worden de tandwielen en O-en-steun ringen nauwkeurig gecontroleerd.
Nadat alles is nagelopen worden de bevindingen over de hydromotor, reductiekast en belangrijke componenten genoteerd. De defecte onderdelen worden door de monteur besteld en hiermee wordt later de eindaandrijving tot werkende staat gerepareerd.
Nadat het defecte onderdeel van de eindaandrijving is gerepareerd voert de monteur nog een paar belangrijke handelingen uit; er wordt olie toegevoegd aan de reductie zijde totdat deze het juiste oliepeil aangeeft, de monteur test vervolgens de eindaandrijving op de testbank en vult een testrapport in.
Bij het testen van de eindaandrijving worden verschillende aspecten gecontroleerd. Eerst wordt de functionaliteit getest, er wordt in twee versnellingen gecontroleerd of de eindaandrijving beide kanten op draait, of de rem functioneert en of er olie lekt. De waarden zoals de druk (bar) en RPM (28L/min) worden voor iedere draairichting genoteerd. Ten tweede word de staat van de eindaandrijving gecontroleerd, hierbij wordt gekeken of het draagvlak van de rijmotor schoon of beschadigd is, het draad aan de machine- en sprocket kant in goede staat is, de aandrijving gevuld is met olie en of de hydraulische aansluitpunten afgesloten zijn met dopjes. De klant krijgt bij ontvangst van de gereviseerde eindaandrijving een testcertificaat met alle bevindingen.
Tot slot wordt de aandrijving gespoten, hierna is de aandrijving klaar om naar de klant te gaan.
Een andere rijmotor aanschaffen is dus lang niet altijd nodig. Een stukgelopen rijmotor kunnen wij vaak voor de juiste prijs voor u reviseren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Deze rijmotoren reviseren wij met specialistische apparatuur in onze eigen werkplaats: