VTS levert met D7 rupsen bijdrage aan ‘Ballerina’

Met de levering van twee aangepaste D7 rupsen helpt VTS Track Solutions uit Maarheeze indirect mee aan het versterken van de Afsluitdijk.

Ballerina op Afsluitdijk

De Afsluitdijk is één van de meest iconische bouwwerken van Nederland, dat ons land sinds 1932 beschermt tegen overstroming vanuit zee. Onlangs startte Rijkswaterstaat samen met Bouwcombinatie Levvel  met de versteviging van het dijklichaam doormiddel van het plaatsen van zogenaamde Quatroblocks. Daarvoor werd een speciale machine gebouwd: ‘De Ballerina’. De rupsen waarop deze mechanische ballerina zich voortbeweegt zijn gemaakt door VTS Track Solutions.

 

VTS D7 rupsen

Het gaat om twee D7 rupsen waar in overleg met de opdrachtgever Snijder BV uit Hoorn een speciale montageconstructie aan is toegevoegd. Voor een goede passing met de staalconstructie van de opdrachtgever zijn de bevestigingsvlakken compleet verspaand, zodat deze moeiteloos gemonteerd konden worden. De innovatieve Ballerina bestaat dus uit een beweegbare onderwagen met daarop een kraan gemonteerd.

Duizenden betonblokken

In totaal plaatst de Ballerina de komende jaren duizenden betonblokken op het boventalud aan de kant van de Waddenzee. Door de hoogteverschillen van deze Quattroblocks voorkomen zij overslag van de golven over de dijk. De Ballerina beweegt zich op dit moment met haar rupsbanden vanaf de Breezanddijk richting Den Oever en wordt meerdere keren gedemonteerd en weer opgebouwd tijdens de werkzaamheden. Naar verwachting is de hele klus in 2023 geklaard.

Trots

VTS Track Solutions is onderdeel van de Verhoeven Groep en gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen produceren en onderhouden van rupsonderstellen, transportsystemen en powerpacks. We zijn trots dat we indirect een bijdrage kunnen leveren aan de versteviging van de Afsluitdijk en daarmee Nederland een stuk veiliger maken tegen overstroming.

Overig nieuws

IFAT 2022

Bezoek VTS Track Solutions op de IFAT in München!

VTS Track Solutions zal dit jaar aanwezig zijn op de…

Meer lezen >
Vernevelingsmachine met VTS-2500 rupsonderstellen

Vernevelingsmachine van Spraystream

Onlangs hebben we voor Spraystream een VTS-2500 rupsonderstel geleverd. Dit…

Meer lezen >
H30G boorinstallatie

H30G boorinstallatie van Wamet

Onlangs hebben we VTS-4000 rupsonderstellen voor een H30G boorinstallatie geleverd…

Meer lezen >
Sondeerrups

Sondeerrups met High-speed rupsonderstel

VTS Track Solutions staat bekend om het creëren van rupsmobiele…

Meer lezen >