VTS helpt bij het bouwen van tunnels onder de Donau

De producten van VTS worden steeds internationaler en de kennis op het gebied van rupsmobiele oplossingen wordt steeds vaker ingezet door vooraanstaande grote bedrijven in Europa en daarbuiten. Dat blijkt ook weer uit dit mooie project dat VTS heeft mogen uitvoeren met PERI. PERI is verantwoordelijk voor het leveren van de mobiele tunnel mal voor het maken van de nieuwe Donau brug met toegangstunnels in Linz, Oostenrijk.

Normaliter worden deze mallen verplaatst over rails. Dit is mogelijk, omdat tunnels meestal één rechte weg hebben. Bij dit project is dat anders. Hierbij worden als het ware dubbele klaverbladen aangelegd in de tunnels, die dienen als toegangsopritten voor de nieuwe Donaubrug. In een latere fase komen hier nog 2 x 3.2 km lange tunnels bij onder de stad. Door de nauwe radius van de toegangsopritten was verplaatsing met rupsen dus de enige optie.

VTS ging deze uitdaging aan in samenwerking met PERI. We hebben gekozen voor het leveren van de rupsen inclusief de bijbehorende elektrisch-hydraulische powerpack met een totaal vermogen van 2 x 37KW voor het bedienen van de stuurcilinders en de rijmotoren. Daarnaast is VTS verantwoordelijk voor de remote-control besturing en het stuurprogramma. De besturing van de machine komt heel nauwkeurig; in de tunnel moet de installatie van 150 ton namelijk met een marge van enkele centimeters op zijn plaats worden gemanoeuvreerd. Het verplaatsen gebeurt dagelijks met secties van steeds 12 meter. Dit project zal enkele jaren in beslag nemen, daarna kan deze set weer ingezet worden op andere projecten voor het verplaatsen van zware lasten.

Wanneer alles is opgebouwd en geïnstalleerd, gaat VTS op locatie een finetune van de besturing uitvoeren. Klik op de foto’s hieronder om te zien hoe de machine er uiteindelijk uit is komen te zien.

Benieuwd hoe dit project in zijn werk gaat? Klik hier om te zien hoe de tunnel eruit komt te zien. 

VTS onderwagen met powerpack PERI machine ontwerp

PERI machine met VTS onderwagen PERI onderwagen met VTS rupsbanden

Overig nieuws

IFAT 2022

Bezoek VTS Track Solutions op de IFAT in München!

VTS Track Solutions zal dit jaar aanwezig zijn op de…

Meer lezen >
Vernevelingsmachine met VTS-2500 rupsonderstellen

Vernevelingsmachine van Spraystream

Onlangs hebben we voor Spraystream een VTS-2500 rupsonderstel geleverd. Dit…

Meer lezen >
H30G boorinstallatie

H30G boorinstallatie van Wamet

Onlangs hebben we VTS-4000 rupsonderstellen voor een H30G boorinstallatie geleverd…

Meer lezen >
Sondeerrups

Sondeerrups met High-speed rupsonderstel

VTS Track Solutions staat bekend om het creëren van rupsmobiele…

Meer lezen >