VTS Track Solutions draagt met elektrische carrier steentje bij aan hoogste toren van Benelux

Met de levering van een volledig op afstand bestuurbare, elektrische carrier aan het bedrijf CT De Boer levert VTS Track Solutions uit Maarheeze een bijdrage aan de bouw van de hoogste woontoren van Nederland.

Elektrische carrier

De carrier die VTS Track Solutions bouwde voor CT De Boer uit Nieuwegein is een rups aangedreven voertuig met een draaiend platform. Het heeft een elektrische aandrijving en is uitgevoerd met een lithium ion accupakket. Bovendien is het voertuig op afstand bestuurbaar en kan het ladingen vervoeren tot 2,5 ton. Dit maakt de carrier uitermate geschikt om zwaar materieel te vervoeren op bouwplaatsen, op bedrijfsterreinen of in werkplaatsen. En dit allemaal zonder de schadelijke uitstoot van uitlaatgassen.

carrie CT de Boer

Bij de bouw van de Zalmhaven wordt de carrier gebruikt om vijzel apparatuur en andere zwaar materiaal te verplaatsen naar moeilijk bereikbare plaatsen. Een voorbeeld hiervan zijn de stalen buizen die gebruikt worden voor de hijsloods die nodig is om de toren te bouwen.

Zalmhaven

CT Boer is al 30 jaar actief in de wereld van vijzelen, schuiven en persen. In 2016 schoof het bedrijf  doormiddel van vijzeltechniek de grootste spoorbrug van Nederland naar haar definitieve plek. Op dit moment levert het bedrijf een bijdrage aan de bouw van het hoogste gebouw van Nederland: de Zalmhaven in Rotterdam.

Zalmhaventoren 1    Zalmhaven 2

De toren wordt gebouwd met behulp van een hijsloods. Dit is een zelf-klimmend platform waar vanaf de woontoren wordt opgebouwd. Het platform klimt een etage per week naar uiteindelijk 190 meter. Inclusief de mast zal het gebouw straks 215 meter hoog zijn en ruim 250 appartementen herbergen.

Trots

VTS Track Solutions is trots dat we doormiddel van de levering van één van onze innovatieve producten een bijdrage kunnen leveren aan één van de meest prestigieuze bouwprojecten in de Benelux van dit moment. Wil je meer weten over ons bedrijf en onze rupsonderstellen? Neem dan eens een kijkje op onze website of bel +31(0)495-590320.

Overig nieuws

wall-y 4

Wall-y crawlers voor Surerus Murphy

Onlangs heeft VTS de onderstellen van een aantal Wall-y crawlers…

Meer lezen >

Nieuwe rijmotoren voor je machine bestel je voortaan online op www.fargo-drives.com!

De rijmotoren van je machine leveren zo’n zwaar werk dat…

Meer lezen >

VTS helpt bij het bouwen van tunnels onder de Donau

De producten van VTS worden steeds internationaler en de kennis…

Meer lezen >

Een onderwagen voor het oogsten van prei

Een tijdje geleden is deze high speed onderwagen geleverd aan…

Meer lezen >