Veelgestelde vragen

Op de FAQ (Frequently Asked Questions) pagina vind je alle vragen die het meest aan ons worden gesteld, bijvoorbeeld over onze rupsonderstellen, powerpacks en aandrijvingen. Wellicht staat hier het antwoord tussen dat je zoekt.
Is dit niet het geval? Neem dan gerust contact met ons op om je vraag te stellen:

  • +31 (0) 495 590 320
  • sales@vtstracksolutions.com

Rupsonderstellen

We zijn gespecialiseerd in rupsonderstellen die we in eigen huis voor u engineeren en op efficiënte wijze samenstellen uit standaardmodules en standaardcomponenten. Zo bent u zeker van een uitstekend passend maatwerk, met korte doorlooptijden en scherpe prijzen.

Bent u benieuwd wat voor onderstel het meest geschikt is voor uw machine? Vul dan onze keuze selector tool in.

Wanneer u de keuzeselector tool heeft ingevuld, komt u op een productspecifieke pagina terecht. U kunt op deze pagina een offerte aanvragen aan de rechterzijde, of door op de knop “vraag een offerte aan” te klikken.

U kunt ook direct contact opnemen door te bellen naar +31(0)495-590320 of te mailen naar tracks@vtstracksolutions.com.

VTS kan rupsonderstellen maken voor belastingen van 300 kg tot 400.000 kg. Daarnaast kunt u kiezen uit rubbertracks of staal tracks, afhankelijk van de gewenste capaciteiten en belasting. Ook kunt u kiezen voor een uitschuifbaar rupsonderstel, dat ideaal is bij toepassingen waar de breedte van het onderstel een grote rol speelt, zoals bij nauwe doorgangen. Daarnaast heeft u ook de keuze om een high speed rupsonderstel aan te schaffen, deze kan de snelheid van 25 km/u bereiken.

Rubbertracks zijn de rubberen rupsbanden die om een rubbertrack heen lopen. Een rupsonderstel op rubbertracks wordt vooral gebruikt in de bouw, agrarische sector en industrie. Rubbertracks hebben een lage bodemdruk, waardoor ze nauwelijks sporen achterlaten en de ondergrond niet beschadigen. Daarom zijn rubbertracks geschikt voor nagenoeg ieder terrein, vooral voor bijvoorbeeld modder, zand en sneeuw. Lees meer over rubbertracks.

Een rupsonderstel op staal tracks wordt vooral gebruikt voor zware transporten. Ze kunnen een belasting dragen van 2 tot 200 ton. Een stalen track heeft geen moeite met ruwe ondergronden van stenen, rotsen en keien. Lees meer over staal tracks.

Twijfelt u of u voor een rubbertrack of een staal track moet gaan? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

VTS levert rupsonderstellen die hydraulisch te verbreden/uitschuifbaar zijn. Een uitschuifbaar rupsonderstel zorgt voor meer stabiliteit. Daarnaast nemen uitschuifbare rupsonderstellen minder ruimte in beslag, waardoor ze conform de transportvoorschriften vervoerd mogen worden. Hydraulische cilinders zorgen ervoor dat er een uitschuif- en intrekbeweging van de frames ontstaat. Kleine types kunnen in sommige gevallen hierdoor zelfs door een standaard deuropening.

Lees meer over uitschuifbare rupsonderstellen.

De high speed rupsonderstellen van VTS kunnen een hoge snelheid bereiken. Afhankelijk van het type, kunnen high speed rupsonderstellen snelheden bereiken tot circa 25 km per uur. High speed rupsonderstellen zijn vooral handig wanneer uw machine grote afstanden moet overbruggen en/of over de (openbare) weg moet rijden. De draagrollen bij high speed rupsonderstellen lopen tot op de zijkanten van de rubbertracks, waardoor er minder slijtage én geen beschadiging van de ondergrond optreedt. Daarnaast is er een verbeterde stabiliteit en een betere demping.

Lees meer over high speed rupsonderstellen.

Powerpacks

U kunt bij VTS terecht voor elektrische, elektrisch-hydraulische, elektrisch-batterij en brandstof powerpacks. De elektrische powerpacks zijn ook verkrijgbaar in accu uitvoering. De componenten die in de powerpacks worden gebruikt, zijn van A kwaliteit en wereldwijd verkrijgbaar.

De behoeften van powerpacks variëren per afnemer. Om elke klant tegemoet te komen, is iedere powerpack die VTS maakt, anders. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de klant, ontwerpt en ontwikkelt het VTS team de ideale powerpack.

Lees meer over onze powerpacks.

Eindaandrijvingen

U kunt online gemakkelijk en snel een nieuwe rijmotor bestellen voor uw machine op www.fargo-drives.com. Fargo Drives is onderdeel van VTS en is gespecialiseerd in rijmotoren van de beste kwaliteit. Via Fargo Drives kunt u een vervangende rijmotor bestellen voor uw machine.

Op zoek naar een elektrische rijmotor? Hiervoor kunt u ook bij Fargo Drives terecht! Neem contact op met sales@fargo-drives.com.

Naast nieuwe eindaandrijvingen levert VTS Track Solutions ook gereviseerde aandrijvingen. Deze rijmotoren worden in onze eigen werkplaats gereviseerd met de specialistische apparatuur waar we over beschikken. Iedere rijmotor wordt na de revisie uitvoerig gecontroleerd op werking. Ze worden dan ook geleverd met testcertificaat en omruilgarantie.

We hebben een aantal gereviseerde eindaandrijvingen op voorraad, een selectie hiervan kunt u vinden op de pagina over gebruikte aandrijvingen. Staat uw benodigde aandrijving hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Een rijmotor die stuk is, kan vaak voor een goede prijs gerepareerd worden, waardoor hij nog jarenlang probleemloos gebruikt kan worden. Vooraf ontvangt u van ons een prijsopgave voor de reparatie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer u een nieuwe of gereviseerde aandrijving aanschaft, kunt u wellicht uw oude, defecte aandrijving nog inleveren. Het kan namelijk zijn dat we hier nog iets mee kunnen! Stuur hem op of neem hem mee naar onze werkplaats in Maarheeze voor een waardebepaling. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.