Woordenboek

Op de website van VTS kun je begrippen tegenkomen die je niet kent. Daarom hebben we alle termen op een rijtje gezet. Klik op de term en de uitleg ervan verschijnt.

Een AVT (Anti-Vibration Track) bevat nokken in de vorm van wybertjes. Doordat er constant contact is tussen de nokken en rollen, zorgen de AVT rubbertracks voor een aanzienlijk vibratieniveau. Dit zorgt daarnaast ook voor minder slijtage aan het rijwerk en meer comfort voor de machinist. AVT rubbertracks zijn ideaal voor machines die vaak op een harde ondergrond werken. Wanneer er wordt gewerkt op zachte ondergronden zijn AVT rubbertracks niet aangeraden. Dit komt doordat vuil sneller kan ophopen tussen de nokken.

VTS Track Solutions is in staat om gemodificeerde onderstellen uit te rusten met anti-vibration tracks. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Een rupsonderstel dat wordt aangedreven door een brandstofmotor is een slimme oplossing wanneer het rupsonderstel veel en/of hard moet rijden. Een powerpack in de vorm van een brandstofmotor levert vermogen die benodigd zijn om de hydraulische functies aan te drijven. De powerpack is dusdanig geoptimaliseerd door middel van software en technische aanpassingen die de uitstoot en het geluidsniveau van de machine sterk worden verminderd. Daarnaast zijn deze powerpacks compact en kunnen alle benodigde hydraulische functies geïntegreerd worden in de machine.

Lees meer over brandstof powerpacks.

Elektrische aandrijvingen bieden een CO²-vrije oplossing op het gebied van aandrijvingen. Het is vaak mogelijk om de bestaande hydraulische aandrijvingen te vervangen met elektrische varianten. De elektrische aandrijvingen zijn perfect geschikt voor toepassingen in zelfrijdende robots, mijnbouw, landbouw, rupsvoertuigen, bouwtoepassingen en indoor logistieke oplossingen.

Fargo Drives, onderdeel van VTS, is gespecialiseerd in rijmotoren. Bezoek www.fargo-drives.com voor meer informatie over elektrische aandrijvingen. Hier kun je gemakkelijk een offerte aanvragen voor een elektrische aandrijving.

Elektrische rupsonderstellen zijn een duurzame oplossing. Elektrisch aangedreven onderstellen van met behulp van Li-ion accu’s kennen snelle laadtijden en door het onderhoudsvrije karakter is je machine continue inzetbaar. Verder komt een elektrische aandrijving aangedreven door middel van een Li-ion accu in aanmerking voor subsidie.

Lees meer over elektrische powerpacks.

Elektrisch-hydraulische powerpacks hebben een hybride vorm. Hierbij wordt de kracht van de hydrauliek gekoppeld met de efficiëntie van elektrisch. Deze hybride powerpacks zijn compact, robuust, geluidsarm en onderhoudsvriendelijk.

Lees meer over elektrisch-hydraulische powerpacks.

Een high Speed onderstel is speciaal ontwikkeld voor machines die regelmatig lange afstanden moeten afleggen of vaak over de openbare weg rijden. De high speed onderstellen behalen, afhankelijk van het type, een maximum topsnelheid tot 25 kilometer per uur. Door middel van een High Speed onderstel worden dure transporten overbodig.

Lees meer over high speed onderstellen.

De hydraulische aandrijvingen van Fargo Drives (onderdeel van VTS) zijn duurzaam, efficiënt en compact. Ze worden vooral gebruikt in graafmachines, maar zijn inzetbaar voor ieder rupsvoertuig dat een aandrijving van de beste kwaliteit zoekt. Elke rijmotor wordt getest op lekkage, druk, flow en twee snelheden. Dit garandeert de betrouwbaarheid en kwaliteit van de rijmotoren.

Fargo Drives, onderdeel van VTS, is gespecialiseerd in rijmotoren. Bezoek www.fargo-drives.com voor meer informatie over hydraulische aandrijvingen. Hier kun je gemakkelijk een aandrijving voor jouw machine bestellen.

De VTS keuzeselector tool helpt u bij het vinden van het meest geschikte onderstel voor uw machine en werkzaamheden. De enige gegevens die u zelf in hoeft te vullen, zijn de maximale machinemassa inclusief het onderstel en de klasse van het onderstel en het type rijwerk. Twijfel je over in welke klasse jouw machine zich bevindt? In de configurator staan voorbeelden bij elke klasse opgesomd. Na het invullen van de gegevens, en nadat u op ‘zoeken’ heeft gedrukt, worden er een paar lengtes weergegeven. U kunt dan de lengte kiezen die overeenkomt met de door u gewenste lengte. Mocht het voorkomen dat dit onderstel nog niet past bij uw wensen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor een aanbod op maat. Dit doet u gemakkelijk via het intakeformulier.

Bereken het ideale rupsonderstel voor uw machine via de keuzeselector tool.

Het OEM nummer is het nummer dat de oorspronkelijke fabrikant toekent aan de desbetreffende aandrijving. Dit nummer is terug te vinden in het onderdelenboekje van de machine (parts manual).

Machines zoals hoogwerkers, heimachines, betonpompen en hijskranen kennen een grotere mate van stabiliteit doordat ze op stempels werken. VTS ontwikkelt onderstellen voor deze machinetypes om compatibel met de stempels te zijn. De onderstellen vergroten het transportgemak van deze machines.

De powerpack voorziet de aandrijving in het onderstel van energie. Bovendien kan de powerpack zodanig worden gebouwd dat deze aan alle energiebehoeften van de machine kan voldoen. Een powerpack is voornamelijk voor de rupsmobiele oplossing voor de aandrijving van het onderstel noodzakelijk. Powerpacks zijn in verschillende soorten beschikbaar. Van een brandstofmotor tot elektrisch en hybride (elektrisch hydraulisch) tot elektrisch door middel van een accu.

VTS Track Solutions ontwikkelt klant specifieke rupsonderstellen voor machines die rijdend werken, zoals onder andere transportmachines, oogstmachines en graafmachines. Deze onderstellen zijn uit te rusten met zowel rubbertracks als staaltracks.

Vul het contactformulier in voor alle mogelijkheden voor machines met een rijdend rijwerk.

De rubbertrack is het onderdeel van het onderstel waarop de machine zich voortbeweegt. De rubbertrack loopt om het rijwerk heen. Een onderstel met rubbertracks is geschikt voor alle terreinen, laten nauwelijks sporen na en beschadigen de ondergrond niet. Met haar stabiliteit en wendbaarheid wordt efficiënt en veilig werken gegarandeerd.

Lees meer over rubbertracks.

De staaltrack is het onderdeel van het onderstel waarop de machine zich voortbeweegt. Staal tracks zijn een duurzame en solide keuze voor zware belasting. Tevens zijn staal tracks uitermate geschikt op zowel alle zachte ondergronden als ruwe oppervlakken. Staal tracks zijn dus altijd stabiel, ongeacht het terrein. Verder zijn staaltracks meer slijtvast en is de kans op breuk kleiner dan bij rubbertracks. Daarom zijn ze vooral geschikt voor zware transporten. VTS levert rupsonderstellen voor belasting van 2 ton tot 200 ton.

Lees meer over staal tracks.

VTS Track Solutions ontwikkelt, produceert en levert klant specifieke oplossingen voor stilstaand werkende machines zoals onder andere boormachines, hoogwerkers, heimachines en hijskranen.

Benieuwd naar welke mogelijkheden wij kunnen bieden voor uw machine? Vul het contactformulier in, of gebruik de keuzeselector tool.

Uitschuifbare onderstellen zijn onderstellen die uitschuifbaar of te verbreden zijn. Een uitschuifbaar onderstel zorgt voor meer stabiliteit en is bovendien ideaal voor kleine ruimtes. Verder wordt het transportgemak bevorderd. Bij uitschuifbare onderstellen zorgen hydraulische cilinders voor de uitschuif- of intrekbeweging van de frames. Uitschuifbare onderstellen kunnen uitgerust worden met zowel rubbertracks als staal tracks en de uitvoering is mogelijk voor lichte en zwaardere types.

Lees meer over uitschuifbare rupsonderstellen.