Realisatie dilatatie zaagmachine

Deze zaagmachine is een mooi voorbeeld van de rupsmobiele oplossingen die VTS Track Solutions kan ontwikkelen in samenwerking met organisaties die machines bouwen. Het bedrijf van de Lindeloof Betonwerken (www.avdlindeloof.nl) heeft deze dilatatie (voegen) zaagmachine ontwikkeld en kwam naar ons voor de ontwikkeling van een rupsmobiele oplossing. Naast de oplevering van een rupsonderstel mocht ook het besturingssysteem van deze machine door VTS worden ontwikkeld.

De besturing is gerealiseerd door de opbouw van een brandstof powerpack, compleet in lijn met de laatste emissienormen – Tier 4 final. Deze brandstof powerpack voorziet de zaagmachine in alle elektrische en hydraulische functies.

Software

De software is zo ontwikkeld dat de eindgebruiker alle wenselijke parameters op het 7”inch touch display kan instellen. De operator bepaalt de afstand en diepte van de dilatatievoegen en de machine zaagt vervolgens volledig automatisch op deze afstand de snede. Middels sensoren volgt de machine het uitgestippelde pad en zo hoeft de operator de machine verder niet aan te sturen.

Rupsmobiele oplossingen

Op deze manier werkt VTS met veel machine ontwikkelaars en bouwers samen. We maken veel klantspecifieke rupsonderstellen op maat, en op wens regelen we ook vaak de aansturing van de machine middels powerpacks. Dit kan op brandstof, maar ook volledig elektrisch, elektrisch/hydraulisch of elektrisch op batterij. Het resultaat van een rupsonderstel in combinatie met powerpack noemen wij een rupsmobiele oplossing op maat.

Heeft u een soortgelijk project of wilt u graag eens een mogelijke rupsmobiele oplossing met ons doorspreken? Maak dan vrijblijvend een afspraak via +31(0)495-590320.

 

 

 

 

 

 

Overig nieuws

Overlijdensbericht Dhr. Verhoeven

  Op zaterdagochtend 30 mei hebben wij het droevige bericht…

Meer lezen >
Het reviseren van een eindaandrijving

Nieuwe rijmotor bestellen of toch repareren?

Wanneer de rijmotor van uw graafmachine stuk gaat kunt u…

Meer lezen >
coronaregels

Productie in tijden van de coronacrisis

We kunnen er niet omheen: de coronacrisis hakt er voor…

Meer lezen >

Opvolging richtlijnen coronavirus

  Beste klant,   In verband met de verspreiding van…

Meer lezen >